Infrarood sauna als onderdeel van de bestrijding tegen de ziekte van lyme

Een van de problemen waar veel mensen last van hebben is de ziekte van Lyme. Infrarood sauna’s kunnen helpen bij het verlichten van deze klachten.Hoe kan dit? Eerst wat feiten over Lyme.

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die wordt overgedragen via de beet van een teek die besmet is met een bacterie genaamd Borrelia burgdorferi of de meer algemene naam, Spirochete. Teken krijgen de bacterie binnen door het bijten van besmette dieren, zoals herten en muizen. Het is belangrijk te weten dat niet alle teken besmet zijn. De meeste mensen die een tekenbeet oplopen, krijgen niet de ziekte van Lyme. Het risico om de ziekte op te lopen neemt echter toe naarmate de teek langer aan het lichaam vastzit.

Ziekte van Lyme symptomen

De ziekte van Lyme kan een hele reeks symptomen veroorzaken, waaronder spier- en gewrichtspijn, duizeligheid, hoofdpijn, spierzwakte en zelfs depressie. In veel gevallen is de traditionele behandeling met antibiotica niet helemaal effectief. Daarom zoeken veel patiënten met de ziekte van Lyme verlichting via alternatieve behandelingen zoals een infrarood sauna. De warmte van een infrarood sauna heeft een verzachtend effect op gewrichts- en spierpijn, zodat infrarood sauna behandelingen een effectieve aanvulling kunnen zijn op de traditionele behandeling van de ziekte van Lyme. De diep doordringende warmte van een infrarood sauna maakt het lichaam ook een veel minder gewenste gastheer voor de bacterie en deze sterft af naarmate de lichaamstemperatuur stijgt.

Opeenhoping van gifstoffen

Lyme veroorzaakt ook een opeenhoping van gifstoffen in het lichaam. Hoewel ontgifting voor vrijwel iedereen gunstig is, zijn er verschillende redenen waarom het nuttig is voor mensen die te maken hebben met de ziekte van Lyme. Zoals we hebben gezien, zorgen de bacteriën in het lichaam van mensen met de ziekte van Lyme voor een ophoping van een grotere hoeveelheid gifstoffen. Zweten kan helpen deze gifstoffen te verwijderen. Degenen die lijden aan de ziekte van Lyme hebben een overwerkte lever en nieren als gevolg van de stress die wordt veroorzaakt door de ontsteking en de toxische belasting die wordt veroorzaakt door een chronische infectie. Omdat de lever en de nieren de primaire ontgiftingsorganen van het lichaam zijn, is de ontgifting vaak gestagneerd.

Ontgiften met behulp van een infrarood sauna

Ontgiften via de huid (via zweet) ontlast de lever en de nieren omdat het hen volledig omzeilt. Door zweetproductie kunnen gifstoffen die in het bloed circuleren direct via de huid worden uitgescheiden. Het grote oppervlak van de huid maakt efficiënte ontgifting mogelijk zonder andere ontgiftingsorganen te belasten. Veel mensen met allerlei ziektes en aandoeningen, inclusief Lyme, hebben een infrarood sauna aan hun regime toegevoegd om hun gezondheid te helpen herstellen. Zij hebben gezien dat bij veel mensen met de ziekte van Lyme de symptomen sterk verminderen en ze weer konden deelnemen aan alledaagse activiteiten. Deze rapporten geven aan dat infrarood sauna’s in ieder geval bij sommige patiënten met de ziekte van Lyme het lijden kunnen verlichten dat deze aandoening met zich meebrengt, waaronder spierkrampen, constante rillingen, een overweldigend gevoel van vermoeidheid en het gevoel in een mentale mist te verkeren.

Andere berichten uit deze categorie